Tforum Tforum
Forum za bilo koga, bilo kad.....

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   fchat fChat   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Rat protiv spamera

Post new topic   Reply to topic    Tforum Forum Index -> Pravila
View previous topic :: View next topic  
Author Message
huskyblack
Administrator
Administrator

PostPosted: Sun Oct 15, 2006 9:44 am    Post subject: Rat protiv spamera Reply with quote

Mogli ste vidjeti da ponekad naglo naraste broj novoregistriranih članova. No također ste mogli vidjeti da oni ne postaju ništa. To su spameri.

Otvoreno kažem da ću brisati svakog registriranog člana koji se registrira samo zato da bi link na njegovu stranicu bio negdje zabilježen. Ovakvi spameri su jedan od razloga zašto možda izgleda malo komplicirano učlaniti se u forum ali to je samo jedan od načina kako se borim protiv njih. Postoji još jedan jači ali to bi značilo da za svakog novog člana ja moram kliknuti OK da bi mogao na forum, a to mi se ne da niti imam vremena.

Stoga imam molbu kako bi lakše mogao eliminirati spamere. Molim sve trenutne članove da u svom profilu napišu zemlju iz koje jesu (jer nema spamera iz Hrvatske, bar za sada) i za web stranicu napišu našu stranicu ili neku svoju ako je imate.

To će mi pomoći da lakše filtriram spamere i uklonim ih iz foruma.

Ukoliko vi ne vidite razloga zašto to spameri rade, ne brinite objasnit ću detaljno.
huskyblack
Administrator
Administrator

PostPosted: Sun Oct 15, 2006 10:01 am    Post subject: Rat protiv spamera - detaljnije Reply with quote

Zašto ima tih spamera? Zbog nečeg što se zove PageRank.

Slijedeće rečenice koje ću napisati mogu izgledati malo pretehnički napisano ali probat ću biti jasan.

Kada imate web stranicu cilj vam je dobiti što više posjetitelja. A da bi dobili posjetitelje važno je da je web stranica popularna. Što znači to da je stranica popularna? Da kad tražite na Google-u ili Yahoo-u ona bude među prvih 10 rezultata ako je to moguće. Kako ima jako mnogo stranica borba za položaj je vrlo velika i zahtjeva stalnu optimizaciju stranice. Zato ja stalno nešto radim na njoj.

Dva su osnovna uvjeta po kojem se gleda pozicija stranice:
1. Sadržaj stranice – da li je relevantan za temu o kojoj piše i da li je optimiziran za pretraživanje od pretraživačkih programa?
2. Koliko je stranica važna i popularna? – a to se određuje brojem linkova na stranicu na drugim stranicama.

Prvi uvjet zahtjeva ogroman rad od strane administratora i stalno poboljšavanje jer Google i Yahoo stalno rade na tome da iz rezultata pretraživanja izbace loše stranice. Što je vaša bolje napravljena, veća je šansa da će ju netko pronaći.
Drugi uvjet je dugo bio tema rasprava na Internetu i mnogim forumima. Naime ako netko stavi link na moju stranicu negdje na svoju stranicu to se gleda kao glas za moju stranicu. Taj administrator ju smatra dovoljno važnom da drugim ljudima kaže za moju stranicu. Mislim da je zaključak očit – što više različitih stranica ima link prema mojoj stranici, ona izgleda važnije i popularnije. To se može raditi legalno i pristojno preko komunikacije sa drugim administratorima, što radim ja, ili nelegealno, putem spama, što ja ne radim. Prvi način je jako spor i zahtjeva da se prvo stupi u kontakt sa administratorima određenih stranica i da s njima ugovorite razmjenu linkova, ukratko jedan drugom pomažemo da nam stranice budu popularnije. Primjer kako ja to radim se vidi ovdje i ovdje, odmah možete vidjeti i trenutni PageRank tih stranica.
Drugi način je da na silu stavim link na svoju stranicu negdje, najčešće na forum jer dopušta stavljanje linka u profil odmah kod registracije. Još je gore to što to može raditi neki software a ne osoba i tako se stalno pojavljuju ti spameri.
Post new topic   Reply to topic    Tforum Forum Index -> Pravila All times are GMT + 1 Hour

Page 1 of 1

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum